Parijs herdenkt aanslagen
Buitenland

Parijs herdenkt aanslagen.

In het Franse Parijs worden vandaag de terroristische aanslagen van precies een jaar geleden herdacht. Bij muziektheater Bataclan, het Stade de France en in Parijs zelf vermoordden jihadisten 130 mensen. De herdenkingen zullen een sober tintje hebben. Ook wordt alle Parijzenaars gevraagd bij het vallen van de avond een kaars voor het raam te plaatsen.

Het Bataclan opende gisteren voor het eerst sinds de aanslagen haar deuren weer voor publiek. De Britse zanger Sting verzorgde er volgens de Telegraaf een concert.

Onder toeziend oog van president François Hollande en de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, zullen vandaag op de plaatsen waar het reli-gespuis toesloeg gedenkstenen met de namen van de omgekomen slachtoffers onthuld worden. Vanaf 12.30 uur zal er op het Léon Blumplein een herdenking zijn waar onder meer nabestaanden aan het woord komen. De pianist die op de avond van de aanslagen bekend werd door het spelen van het liedje Imagine van John Lennon, zal in samenwerking met een koor de muziek voor zijn rekening nemen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →