Parijs herverdeelt tentslaap-asielzoekers
Buitenland

Parijs herverdeelt tentslaap-asielzoekers.

Au revoir allen. Het was een fijne tijd, zo knus samengepakt met 1.700 illegalen die in tentjes in het Millénaire-kamp, in de buurt van Porte de la Villette in Parijs verbleven. Vanmorgen kwam er een einde aan toen de politie besloot tot ontruiming/evacuatie.  

Ondanks dat het erg gezapig was, zo boven op elkaar, waren de leefomstandigheden nou niet bepaald je van het. Ging zelfs over "catastrofale hygiënische toestanden" en François Dagnaud, burgemeester van het arrondissement waarschuwde voor een humanitaire ramp.

Gelukkig wordt dat nu opgelost door de hele groep onder te verdelen over tijdelijke opvanglocaties door heel Frankrijk. Kunnen ze gewoon weer nieuwe tentenkampen stichten, t'is alleen ff wachten op de rest van de nog over te komen broeders.

U heeft dat kunnen zien na de ontruiming van de 'jungle' in Calais. Niet veel later kwamen er toch weer nieuwe asielzoekers wonen. We hopen vooral voor de illegalen zelf dat dat in Port de la Vilette niet gaat gebeuren. Niemand zit namelijk te wachten om in de buitenlucht in hosklos-tentjes te moeten leven. Het zou het mooiste zijn als wat woningen vrijgemaakt zouden kunnen worden, zodat zij deel uit kunnen gaan maken van de Franse samenleving. 

Dat de vrees van nieuwe tentenkampen zeer zeker niet ongegrond is, wijzen de cijfers uit. In amper drie jaar tijd zijn er in Frankrijk 35! ontruimd. Desalniettemin ontstaan er steeds weer nieuwe... 

Alle artikelen geladen. Overzicht →