Parijse vluchtelingenkamp wordt gesloopt
Buitenland

Parijse vluchtelingenkamp wordt gesloopt.

De Franse oproerpolitie heeft vandaag een inval gedaan in een migrantenkamp in Parijs. Agenten controleerden de identiteit van asielzoekers, terwijl een klein gedeelte van het kamp werd gesloopt met een graafmachine.

Zo'n 2.500 migranten hebben hun toevlucht gezocht tot het geïmproviseerde kamp bij metrostation Stalingrad. Volgens Franse media verschenen al eerder vergelijkbare kampen in de Franse hoofdstad. In totaal zouden sinds juni 2015 al zo'n 19.000 migranten zijn overgebracht naar tijdelijke opvangplaatsen.

Volgens gemeentefunctionarissen is het aantal migranten dat buiten slaapt in het gebied met ongeveer een derde toegenomen sinds de ontmanteling van de 'Jungle'. De sloop van dat migrantenkamp bij Calais is maandag afgerond.

Het is de vraag hoelang de migranten bij Stalingrad nog in hun onderkomens kunnen blijven. Volgens France24 dienen de identiteitscontroles mogelijk als voorbereiding op een ontruiming. Het gemeentebestuur heeft er bij de regering op aangedrongen het kamp snel te sluiten, blijkt uit een brief die is ingezien door persbureau Reuters.

Alle artikelen geladen. Overzicht →