Parkeerboete voor wachten op ANWB? Gewoon dokken 

30 april 2018 - 13:00

Een vrouw die halverwege vorige maand autopech kreeg en haar auto in afwachting van de ANWB naar een (betaalde, maar vrouw betaalde niet) parkeerplek duwde heeft vandaag te horen gekregen dat ze de parkeerboete die ze terecht ontving gewoon dient te voldoen.

Een overijverige parkeerwacht/hondenpoepcontroleur/afvaldoorspitter van de gemeente Amsterdam zag de vrouw wachten en ging direct op inspectie uit, want zo geleerd op omschoolcursus. De vrouw wilde geen parkeergeld betalen omdat zij van mening was dat de situatie een geval van overmacht betrof. De boa was onverbiddelijk en begon druk te noteren.

Rechter: gewoon betalen

Goed, die boete vocht mevrouw uiteraard aan en de rechtbank in Amsterdam deed vandaag uitspraak. Het oordeel: autopech of niet, uw auto planten op een parkeerplaats in de hoofdstad kost nou eenmaal (veel te veel) geld, dus betalen maar.

En waarom? Volgens de rechter is de parkeerbelasting een zogenoemde objectieve belasting. "Dat betekent dat persoonlijke omstandigheden van de belastingplichtige niet kunnen meewegen bij de vraag of de naheffingsaanslag terecht is opgelegd."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie