Parool: Eberhard van der Laan geen lieve man 

01 november 2017 - 11:36

Oei! Zielig voor al die BKB'ers en overige blanke kast-PvdA'ers die nog hebben staan klappen voor de op sterven liggende Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA).

Het PvdA-blaadje Parool (zélfs het Parool!) publiceert nu een reconstructie waarin die lieve man van die lieve stad vol lieve mensen wordt neergezet als een semi-paranoïde geradicaliseerde anti-Wilders-epigoon met Napoleon-complex en naïeve goedgelover in sektarische Ierse oplichters.

Niks lieve man. Niks aardige burgervader. Gewoon wat iedereen stiekem dacht maar niet wilde denken: een typische PvdA-carrierebestuurder. Die, door steeds verder oplopende spanning en de angst te worden weggezet als tweede Job 'rooibosthee' Cohen, zijn heil zocht bij de kwakzalvende oplichtgoeroe David Kenning, een soort Greet Hofmans in de Stopera.

Resultaat: een geheime 'Grijze Campagne' op uw kosten, zonder democratische controle. Hello mr. Nixon!

Lieve stad, lieve mensen. Maar nu even niet.

Leest u gezellig en sfeervol mee?

"Van der Laan was een immens populaire burgemeester, die veel voor de stad heeft betekend. Maar op het stadhuis liet hij ook een andere kant van zichzelf zien. Nu hij er niet meer is, durven steeds meer medewerkers daarvan te getuigen, hoewel niemand dat nog met naam en toenaam wil.

Van der Laan was meedogenloos tegen zijn ambtenaren, zeggen betrokkenen. Tegenspraak werd niet gewaardeerd. Hij zou volgens zijn gesprekspartners wispelturig en achterdochtig zijn: van ambtenaren met een eigen mening dacht hij al snel dat ze er een verborgen agenda op nahielden. Van zijn collega's in het college overigens ook.

Van der Laan sprak veel over Geert Wilders, zeggen medewerkers. Als die aan de macht zou komen, zou zijn antiradicaliseringsadviseur David Kenning volgens hem het land moeten ontvluchten. Ook hijzelf zou aan de kant worden geschoven. 

Hij was intensief bezig met websites als GeenStijl en als de dood dat hij net als zijn voorganger Job Cohen zou worden neergezet als een 'theedrinker'.

De komst van Kenning in 2015 gaf Van der Laan verlichting. De Ier redeneerde dat het gebruik van extremistisch geweld niet voortkwam uit een diep gevoeld religieus besef, maar uit een ontspoord adolescentenbrein van jongeren die getroebleerd in het leven staan en de religie slechts gebruiken om hun daden te rechtvaardigen. 

Naast zijn grote Amsterdam 'DNA-project', waarin jongeren in de strijd tegen radicalisering geleerd wordt te onderhandelen, opperde Kenning Van der Laan in het geheim de 'grijscampagne' te beginnen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie