Partij Islam wil van België islamitische staat maken
Buitenland

Partij Islam wil van België islamitische staat maken.

Ja, dit leest u goed. De ultra-conservatieve partij Islam gaat tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen de hartjes van Belgische moslims veroveren door in te zetten op het ultieme doel; een volledig islamitisch België.

"Onze doelstelling is een honderd procent islamitische staat. Al bedoelen we daar niet mee dat we bijvoorbeeld de hoofddoek willen verplichten", aldus penningmeester Redouane Ahrouch. Ook moet de grondwet van de zuiderburen te allen tijden worden gerespecteerd.

Nou, dat is een pak van het hart. Maar hoe wil Ahrouch dan wel de Belgische samenleving beïnvloeden? Het antwoord is even schokkend als veelzeggend: het eerste streven zal zijn mannen en vrouwen te scheiden in het openbaar vervoer. Daarbij moet wel benadrukt worden dat dit niet religieus ingegeven is.

Man/vrouw-scheiding in bus noodzakelijk

Nee, die scheiding is noodzakelijk want toen Ahrouch nog werkte als buschauffeur kreeg hij veel klachten van vrouwen over handtastelijkheden. Als er gescheiden mannen- en vrouwenbussen rondrijden gebeurt dit niet meer. 

Volgens Het Laatste Nieuws worden liefst 28 gemeenten in Brussel en Wallonië tijdens de komende verkiezingen verblijd met de aanwezigheid van deze partij en haar standpunten. In Vlaanderen kan nog niet op partij Islam gestemd worden, als het aan Theo Francken ligt blijft dat ook zo.

Alle artikelen geladen. Overzicht →