Partij van de Eenheid vindt haatimam nog steeds best oké 

29 maart 2018 - 10:27

Bij de gemeenteraad in Den Haag zijn ze een beetje klaar met de islamitische Partij voor de Eenheid. Deze partij - met bekeerling Arnoud van Doorn als fractievoorzitter goed voor één schamele zetel - onderhoudt namelijk nauwe banden met imam Fawaz Jneid. 

Deze haatprediker kwam vorige week nog in het nieuws door de Rotterdamse burgervader Aboutaleb een "gevaar voor de islam" en een "afvallige" te noemen. Ieder weldenkend mens zou wanneer hij geassocieerd wordt met Jneid na zulke uitspraken op zijn minst overwegen afstand van hem nemen.

Maar niet de Partij voor de Eenheid. De partij, die naar eigen zeggen bestaansrecht heeft omdat het islamofobie, intolerantie en discriminatie wil aanpakken, ziet geen reden de banden met Jneid te verbreken. Wel zijn de uitspraken van de imam "niet altijd handig" te noemen.

Partij moet kleur bekennen

De grootste partijen in de Haagse gemeenteraad vragen de Partij voor de Eenheid desondanks wel in verzet te komen. "Iedereen over wie Fawaz iets heeft gezegd is óf dood óf wordt beveiligd" zegt een raadslid tegen De Telegraaf.

Hoe dan ook, Den Haag wil dat PvdE kleur gaat bekennen. Of zoals VVD-fractievoorzitter Frans de Graaf het verwoordt: "Deze partij zegt dat ze voor verbinding zijn. Als ze dat menen moeten ze nu breken met deze radicale imam."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie