Partij Johan Vlemmix niet in Kamer
Binnenland

Partij Johan Vlemmix niet in Kamer.

Triest nieuws: we krijgen de komende vier jaar wéér geen minister van feest. De Partij van de Toekomst van Johan Vlemmix doet namelijk niet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen.

De partij had zijn programma nog wel verbreed naar meer dan alleen feestzaken: de PvdT wil bijvoorbeeld de zorgtoeslag verhogen, zwarte piet behouden en de zorgtoeslag afschaffen. De partij plande bovendien een verkiezingsloterij met schitterende prijzen als een overnachting in 'het meest luxe partijkantoor van Nederland' en 'een jaar lang geen belasting betalen'.

Toch heeft Vlemmix besloten de verkiezingen van maart aan zijn neus voorbij te laten gaan. "Ondanks de wervelende reacties, de media aandacht en de meestal enthousiaste reacties op onze spraakmakende campagne hebben wij niet het gevoel dit huidige verkiezingsjaar de ambitieuze vijf Kamerzetels te gaan halen," verklaarde de voormalig starter van Te Land, ter Zee en in de Lucht volgens het AD. De partij wilde juist een kiesdrempel instellen van vijf zetels.

"Er zijn inmiddels ontzettend veel kleine partijen die mee willen doen aan de komende verkiezingen, wij willen met onze terugtrekking het juiste voorbeeld geven en anderen te motiveren het ook te doen," liet de hitzanger (o.a. 'Een bussie vol met Polen!!!', 'Alle Duitsers op het Strand' en 'Bah bah bah bananen') weten.

De feestpartij blijft overigens gewoon bestaan. De voormalig voorzitter van de Emily Bremers-fanclub wil zijn partij de komende jaren uitbouwen en zal zijn belofte alle nieuwe leden een Skoften Sunblade Limited edition-zonnebril cadeau te doen (in luxe geschenkverpakking) gewoon nakomen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →