Partij voor de Dieren wil geen frituur en eendenvlees in Kamer

Partij voor de Dieren wil geen frituur en eendenvlees in Kamer 

19 juni 2023 - 12:05

Gelukkig zijn er altijd politieke partijen die opkomen voor échte problemen. Daar waar het leven nog steeds onbetaalbaarder dan onbetaalbaar is, de asielopvang vast is gelopen, de benzineprijzen binnenkort weer door het dak zullen gaan, de toeslagenaffaire nog niet fatsoenlijk is afgehandeld en de schadevergoeding voor gedupeerde Groningers ook nog niet, debatteert de Tweede Kamer vandaag over verbeteringen in de eigen gewoonten en uitgaven.

En dat is natuurlijk hét moment voor partijen als de Partij voor de Dieren om te shinen. Wat hoe halen ze het daar in hun hoofd? Smerig frituurvoedsel dat wordt aangeboden in het Kamer-restaurant en als er dan wel decadent wordt gedaan, wordt er eendenvlees geserveerd! Dat moet toch absoluut verboden worden? 

De helft van Nederland heeft immers overgewicht, en als de politiek al niet het goede voorbeeld geeft. Wie dan wel?! Er is nog veel meer mogelijk als het gaat om plantaardig eten. Dus hup: allemaal aan de radijsjes, sojabonen (o nee, dat is slecht voor het klimaat) en worteltjes.

Gaven de heren en dames politici overal maar het goede voorbeeld in, nietwaar? Maar goed, dan eendenvlees: een of ander Partij voor de Dieren-lid zag dat "laatst op het menu staan, terwijl eenden op vreselijke wijze worden gefokt! Ze worden vetgemest, tienduizenden verlaten de stal niet eens. Als ze voor het eerst water zien, is dat om ze te elektrocuteren."

Zielig! Overigens, besef u eens als u weer een debat zit te kijken, dat die onbenullen in de Kamer bij de lunch lekker eend hebben zitten vreten. Niet alleen de Partij voor de Dieren maakt zich trouwens druk over de gewoontes in de Kamer, ook onze vrienden bij D66 maken zich druk. En wel om de bel. Die superirritante bel laat weten dat in een bepaalde zaal het debat begint, maar die is in het hele pand te horen, duurt een minuut en verstoort dus debatten die al in commissiezalen bezig zijn.

Potverdorie! En dat is nog niet alles hè? Er moet meer kunst aan de muur komen en het tijdelijke Tweede Kamer-gebouw heeft energielabel B. 'B'! Kan echt niet. Waar is het groen op de daken? Laat die politici alsjeblieft maar snel met reces gaan. En zich daarna druk maken om ons, de burgers.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml