Partij voor de Dieren zit vol machtsgeile vega-gekken

Partij voor de Dieren zit vol machtsgeile vega-gekken 

15 september 2023 - 10:26

OPINIE. Esther Ouwehand is de gebeten hond, maar blijft toch lijsttrekker en fractievoorzitter van de Partij van de Dieren. Als het aan het partijbestuur had gelegen was ze wegens integriteitsmeldingen als een varkentje afgeserveerd, maar nadat Ouwehand een leger aan advocaten op het bestuur afstuurde, kozen zij eieren voor hun geld. Het machtsspel is daarmee echter nog lang niet afgelopen.

En dat laat zien dat ook bij linkse mensen alle idealen verdwijnen als het om het pluche gaat. Want hoewel het bestuur is opgestapt, hebben zij toch een officiële klacht ingediend tegen Ouwehand. Ook stellen de vertrekkende bestuurders last-minute nog een interim-bestuur aan én kunnen zij de kandidatenlijst voor de verkiezingen aanleveren.

Dit maakt dus dat de loopgravenoorlog tussen Ouwehand aan de ene kant en het bestuur aan de andere kant nog lang niet is afgelopen.

En daar balen wij natuurlijk enorm van. KUCHKUCH. Nee joh. Heerlijk om te zien hoe die geitenwollensokkentypes elkaar ritueel afslachten. Chips erbij, een vleesplank op tafel, barbecue aan en afwachten maar! Het is jammer dat Yvonne Coldeweijer te druk is met de roddel dat Sander Schimmelpenninck zijn toenmalige Op1-collega Welmoed Sijtsma gewiept zou hebben, anders had ze haar hart kunnen ophalen aan het gekonkel bij de vega-gekken.

De boel staat immers op ontploffen. Het partijbestuur wilde van Ouwehand of omdat ze veel te prominent aanwezig was, partijbestuurders stiekem wilde wieberen en middels een coup de hele partij in handen wilde krijgen, aldus anonieme leden vanuit het land. Ouwehand wil op haar beurt juist van al die nog net ademende fossielen uit het bestuur af omdat zij de professionalisering van de partij tegenhouden.

Dan kan je denken: linkse mensen onderling lossen dat toch wel netjes op? Die zitten toch allemaal heel hoog in de boom qua moraal en ethiek enzo? Nou, nee. Er wordt ouderwets met modder gegooid, advocaten worden ingeschakeld, verdachtmakingen worden geuit, iedereen gooit elkaar voor de bus en ga zo maar door. Heerlijk.

Wie gaat winnen? Geen idee. Zolang we maar snel meer huizen gaan bouwen en vlees in de supermarkt weer betaalbaar wordt. Voor de rest blijkt de Partij voor de Dieren net zo'n smerig Haags partijtje te zijn als alle andere.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.