Party! Politie gaat dit weekend niet handhaven, want wil beter cao

Party! Politie gaat dit weekend niet handhaven, want wil beter cao 

09 februari 2022 - 10:27

Tijd om dit weekend tijdens De Nacht staat op te feesten als nooit tevoren. De politie treedt komende vrijdagnacht tot en met maandagochtend namelijk NIET op als horeca-instellingen in strijd met de coronamaatregelen openblijven. Reden: ze willen dat het kabinet eens wat beter betaalt. 

Weliswaar is er een gesprek geweest met het kabinet en de minister van Justitie en Veiligheid, maar die gesprekken hebben niet tot concrete toezeggingen geleid en dus is het tijd voor oom agent om opnieuw het werk neer te leggen.

"De politiebonden ACP, ANPV, Equipe en NPB roepen althans hun leden op niet in te grijpen, als onderdeel van hun actie voor een betere cao. Voor zaterdag staat De Nacht staat op gepland, een actie van nachthoreca die de deuren openen uit protest tegen de coronamaatregelen.

Het is het tweede protest van de politiebonden in de vorm van coulante handhaving in de strijd voor een betere politie-cao. Dinsdag riepen de politievakbonden hun achterban al op vanaf woensdagochtend geen boetes meer uit te delen voor lichte overtredingen.

De bonden roepen woensdag hun leden ook op komend weekend zo passief mogelijk toezicht te houden op het uitgaanspubliek. Gemeentelijke boa’s worden opgeroepen zich solidair te verklaren met de protestactie van de politie. Voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP zegt dat circa 80 procent van de politiemensen lid is van een van de vier politiebonden ACP, ANPV, Equipe en NPB.

De bonden willen dat politiemedewerkers zich dit weekend voornamelijk bezighouden met "primaire politietaken als noodhulp en dienstverlening aan burgers". Als sprake is van calamiteiten in horecagelegenheden worden agenten dus wel geacht op te treden, aldus de bonden."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml