Partytime! Johnson overleeft stemming, kan aanblijven als premier

Partytime! Johnson overleeft stemming, kan aanblijven als premier 

07 juni 2022 - 10:17

Het is hoog tijd voor een borrel op Downing Street, want Boris Johnson heeft een motie van wantrouwen van zijn eigen partij overleefd en kan daarom aanblijven als Britse premier.

Van de 359 Conservatieve parlementsleden stemden er 211 voor de premier en 148 tegen. Een schamele meerderheid van slechts 57 procent. Johnson zelf vindt overigens dat hij de vertrouwensstemming binnen zijn partij "overtuigend en doorslaggevend" heeft gewonnen.

Aanleiding voor de motie was de welbekende partygate, toen naar buiten kwam dat regeringsfunctionarissen en de premier zelf het niet zo nauw namen met de lockdowns die de regering ter bestrijding van de pandemie had afgekondigd; liever aan de zuip op bedrijfsfeestjes en borrels in plaats van het goede voorbeeld geven.

Een beetje alsof de VVD zou stemmen of Mark Rutte na zijn gewiste sms'jes wel premier kan blijven, niet voor te stellen nietwaar? Britse analisten denken dan ook dat regeren voor Johnson moeilijker wordt nu zijn premierschap is ondermijnd. Een van hen sprak van een "zeer teleurstellend" resultaat voor de 57-jarige premier.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml