Update: Ex-vrouw van dader aangehouden
Buitenland

Update: Ex-vrouw van dader aangehouden.

In de cabine van de vrachtwagen die gisterenavond op een menigte mensen is ingereden, is een identiteitsbewijs gevonden. Daarop staat de naam van een 31-jarige Franse Tunesiër: Mohamed Lahouaiej Bouhlel.

De vrachtwagen zou een paar dagen geleden aan hem verhuurd zijn, meldt het ANP. Hij was bekend bij de politie door geweldsmisdrijven en vuurwapenmisbruik, maar stond niet te boek als geradicaliseerd. Hij was geen bekende van de inlichtingendiensten. 

Update 16:02

De Franse politie heeft de ex-vrouw van de dader van de aanslag voor verhoor aangehouden. Mohamed Lahouaiej Bouhlel had samen met deze vrouw drie kinderen, zo melden regionale media.

Update 12:18: 

Bij de aanslag in Nice zijn ook twee Amerikanen omgekomen. Dat meldt het ANP. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington zoekt nog uit of er ook Amerikanen onder de gewonden zijn. Het departement roept de Amerikanen in Nice op "rechtstreeks contact op te nemen met familie om te laten weten dat je veilig bent".

Update 11:30: 

De krant Nice-Matin meldt dat de aanslagpleger Mohamed Lahouaiej Bouhlel heet en dat zijn woning wordt doorzocht. De naam Antwan Kumiya zou onjuist zijn. 

Update 10:20: 

De aanslagpleger is de 31-jarige Antwan Kumiya uit dezelfde stad. Dat melden politiebronnen aan AFP. In zijn woning wordt vandaag huiszoeking verricht. Kumiya was een Tunesiër met een verblijfstatus in Frankrijk.

 

Meer lezen over ?
Alle artikelen geladen. Overzicht →

  Registeren.

  Stop! Je bent nog niet helemaal klaar om te reaguren.

  • Klik op de activatielink in de e-mail.
  • Er verschijnt een melding dat de activatie gelukt is.
  • Je account is nu geactiveerd en je kunt reaguren.
  Sluiten