Pastafari in hoger beroep, wil met vergiet op rijbewijs
Binnenland

Pastafari in hoger beroep, wil met vergiet op rijbewijs.

Hier worden we toch wel langzamerhand een beetje moe van. Mensen die zogenaamd de 'Kerk van het Vliegend Spaghettimonster' aanhangen en daar zo fanatiek in zijn, dat ze in dit geval zowel ambtenaren als rechters onnodig extra werk bezorgen.

Mienke de Wilde uit Nijmegen besluit namelijk in hoger beroep te gaan tegen een eerdere uitspraak van de rechter die stelde dat ze geen pasfoto met een vergiet op haar hoofd op haar rijbewijs mag. Logisch natuurlijk, want doe eens normaal.

Maar ja, volgens de vrouw en haar gelijkgestemden betreft het een religie en in ons land kennen we vrijheid van godsdienst. Vergieten zijn een niet te missen onderdeel in de pastakerk en zouden dus als 'religieus symbool' niet geweigerd mogen worden. Ambtenaren en rechters dienen hier maar begrip voor op te brengen.

"Vanuit ons geloof is iedereen gelijk en op deze manier worden we niet gelijk behandeld", legt ze uit tegen Omroep Gelderland. Ze vindt het onbegrijpelijk dat een rechter kan bepalen wat je gelooft en niet gelooft. "Een rechter kan dat niet bepalen." Het hooggerechtshof in Den Haag mag zich 29 mei bloedserieus en zonder te lachen over de kwestie gaan buigen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →