Pastoor (74) knokt met vier inbrekers
Binnenland

Pastoor (74) knokt met vier inbrekers.

Groot respect voor de 74-jarige Pastoor Wim van Meijl uit het Brabantse Leende. De gepensioneerde vocht gisteren naar eigen zeggen "op leven en dood" met vier inbrekers en hield geen verwondingen aan de knokpartij over.

Rond 18.00 merkt hij twee mannen op in zijn pastorie. Hoewel hij nog grapt of het duo voor 'Zwarte Piet' aan het spelen is, voelt hij aan zijn water dat er iets niet in de haak is. 

Dat blijkt als Van Meijl de politie wil bellen. Bij inbreker 1 & 2 hebben zich inmiddels ook nummer 3 & 4 gevoegd. Nummer vier blijkt een 'grote oudere man' die "zijn drie knechtjes aanspoort op zoek te gaan naar geld, geld, geld." Het is ook de man die Van Meijl zonder problemen naar de grond werkt en zijn mobiele telefoon van hem afpakt. 

Nadat het inbraaktuig gevlucht is gaat het slachtoffer naar zijn buurman. Die belt de politie. Volgens de pastoor heeft hij "veel geluk gehad". Het lijkt er ook op dat de daders niets hebben meegenomen, ondanks dat alle kastjes zijn opengebroken.

Omroep Brabant meldt een heuse inbraakgolf in de regio. Was het gisteren de beurt aan de pastorie in Leende, twee weken geleden werd er ingebroken in de pastorie van de kerk in Heeze en vorig jaar in Geldrop.

Alle artikelen geladen. Overzicht →