Paus doopt Messi tot beste voetballer ooit
Sport

Paus doopt Messi tot beste voetballer ooit.

Niet Pele of Maradona, maar Messi is volgens de paus de beste voetballer ooit. Tijdens een bezoek aan Polen werd zijn Roomse Romigheid Franciscus gevraagd wie hij een betere voetballer vond, Maradona óf Pelé. Zijn antwoord? "Voor mij, Messi."

De als Jorge Mario Bergoglio in Buenos Aires geboren geboren paus is een groot voetballiefhebber en devoot supporter van de Argentijnse club San Lorenzo, weet The Sun. De paus kreeg de vraag voor zijn kiezen tijdens een lunchbreak van de Wereldjongerendag in het Poolse Krakau. Volgens de was er geen verdere toelichting nodig op dit 

Eerder vergeleek de katholieke leider zijn favoriete geloof met zijn favoriete sport. "Een goede katholiek zijn, is net zoiets als een voetbaltraining", predikte de paus, die daar gauw aan toevoegde dat Jezus wel "iets groters dan het wk" is.

Maradona zal mogelijk niet zo blij zijn met deze uitspraak van. Na het aantreden van de nieuwe paus gaf "pluisje" aan dat het zijn wens was om de paus te ontmoeten. "De God van het voetbal is een Argentijn en nu hebben we ook de paus", aldus Maradona. Dat de paus Messi een betere voetballer vindt, wil nog niet zeggen dat hij voetbalster uit de jaren '80 niet zou willen ontmoeten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →