Paus: 'Gendertheorie is ideologische kolonisatie'
Buitenland

Paus: 'Gendertheorie is ideologische kolonisatie'.

Je moet scholieren niet lastigvallen met theorieën over gender, zei paus Franciscus gisteren, want dat komt neer op "arglistige indoctrinatie". De heilige vader verklaarde echter tegelijkertijd dat hij homo's en transseksuelen "altijd met respect behandelde". 

"Het is een ding om homoseksuele neigingen te hebben of een geslachtsverandering", aldus de Pontifex maximus, "maar zulks moet je niet in scholen doceren." Franciscus deed zijn uitlatingen na een bezoek aan de Georgische hoofdstad Tblisi, aan het eind van een driedaags tripje door de Kaukasus. 

"Zo'n mentaliteitsverandering proberen te bereiken is ideologische kolonisatie", aldus de kerkvoogd. Zaterdag stelde hij al dat "gendertheorie deel uitmaakt van "een wereldwijde oorlog tegen familiewaarden en het huwelijk". De theorie komt er - grofweg - op neer dat een mens als man of als vrouw wordt geboren, maar vervolgens zelf kan kiezen met welke sekse hij of zij zich identificeert, bericht France24

De kalief van de pedoseksuele oplichtersbende in Rome, die al millennia lang haat aanwakkert tegen 'ketters' en mensen met een van zijn 'norm' afwijkende geaardheid, draagt naar eigen zeggen homo- en transseksuelen echter wel een warm hart toe. "Zij moeten welkom geheten worden en geaccepteerd en geïntegreerd in de samenleving zoveel als dat mogelijk is", stelde de prediker. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →