Paus roept op tot vrede, koning ook
Buitenland

Paus roept op tot vrede, koning ook.

Paus Franciscus heeft vandaag in zijn traditionele kersttoespraak opgeroepen tot vrede. "Alleen dan is er kans op een welvarender toekomst voor iedereen," aldus de opperkatholiek.

"Vrede voor de mannen en vrouwen in het gemartelde Syriƫ, waar te veel bloed heeft gevloeid. Vrede voor degenen die dierbaren hebben verloren door wrede terroristen die dood en verderf hebben gezaaid in veel steden en landen." De paus sloot zijn kersttoespraak zoals gebruikelijk af met de zegen "zalig kerstfeest" en de zegen Urbi et Orbi (voor de stad en voor het land).

Op kerstavond gaf de paus tijdens de mis het materialisme al een veeg uit de pan.

Ook koning Willem-Alexander stond stil bij slachtoffers van oorlog en terrorisme. "Dicht bij de plek waar de kribbe stond, heersen nu angst en geweld," sprak de oppernederlander. "Onvoorstelbaar zijn de ontberingen die gewone mensen - onder wie veel kleine kinderen - in Syriƫ, maar ook in andere landen moeten lijden. Geweld kan ook vlakbij komen. Terroristische aanslagen - zoals deze week nog in Berlijn - hebben dit jaar vele families in rouw gedompeld."

Alle artikelen geladen. Overzicht →