Pechtold niet vervolgd om Russen-uitspraak 

04 april 2018 - 10:58

"Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet", deze uitspraak deed Alexander Pechtold naar aanleiding van de verklaring van onze voormalige BuZa-minister Halbe Zijlstra dat hij loog over zijn 'bezoek' aan Poetin.

"Pure discriminatie en scheert alle Russen over een kam", zo vond een in Tilburg wonende Rus die aangifte tegen de D66-leider deed. Zes anderen volgden zijn voorbeeld. Ondanks het feit dat die mensen zich beledigd voelen, zal Pechtold niet vervolgd worden door het Openbaar Ministerie.

Die mensen kunnen zich namelijk wel beledigd voelen, de uitspraak van Pechtold - net als Zijlstra zelf ook niet vies van de waarheid verzwijgen - zou strafrechtelijk gezien niet beledigend zijn. Daarnaast moet de uitspraak volgens justitie ook in de "context van het maatschappelijk debat" gezien worden. Ook is de tekst volgens het OM "niet onnodig grievend".

Wij vinden het toch altijd wel opmerkelijk dat blijkbaar de ene belediging de andere niet is, want vervang het woordje 'Russen' door een andere bevolkingsgroep en het land is te klein vanwege alle ophef. Maar dat zal wel meten met twee maten zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie