Pechtold: Waar is Rutte in Turkije-kwestie?
Binnenland

Pechtold: Waar is Rutte in Turkije-kwestie?.

Alexander Pechtold, leider van D66, zegt dat de Nederlandse premier Mark Rutte meer van zich moet laten horen in de kwestie Turkije. Niet alleen Rutte, maar zijn gehele kabinet, is veel te stil.

Dat schrijft Pechtold vandaag in de papieren versie van het NRC, zo meldt het ANP.  De Turkse crisis vraagt ook in Nederland om politiek leiderschap, stelt hij. "De spanningen hebben hun weerslag op mensen met een Turkse achtergrond in Nederland. Hun betrokkenheid is begrijpelijk, bedreigingen niet. In Deventer en Apeldoorn werd brand gesticht. Elders sneuvelden ruiten. Een treurige realiteit, waar het kabinet bitter weinig tegenover zet."

Daarnaast denkt Pechtold dat het belangrijk is dat er gelet wordt op de Nederlandse Turken die Erdogan "vlaggend en toeterend" verdedigen: "Wij juichen een veelkleurige identiteit toe, maar het is onmogelijk als Nederlander hier de vrijheden van onze democratische rechtsstaat te genieten en tegelijk de onvrije dictatuur daar te vereren. Verloochen je afkomst niet, maar verloochen ook je nieuwe thuisland niet."

Alle artikelen geladen. Overzicht →