Pechtold wil oplossing andere asielkinderen
Binnenland

Pechtold wil oplossing andere asielkinderen.

Als er na de uitspraken van Anne Lok toch één iemand is die beter niet kan spreken over het wel of niet laten blijven van kinderen, is het D66-leider Alexander Pechtold wel. Toch doet hij het. Hij wil dat er gewerkt gaat worden aan een oplossing voor asielkinderen die Nederland uitgezet dreigen te worden.

"Ik vind dat we goed moeten kijken naar de groep die al heel lang in Nederland verblijft en die van rechters te horen hebben gekregen 'nee, je hoort hier niet' (..). Voor die groep moeten we gaan kijken of we daar een oplossing voor kunnen vinden."

Met andere woorden wil Pechtold eigenlijk zeggen dat hij graag wil dat die kinderen allemaal in ons land mogen blijven, want dat is natuurlijk de oplossing die de D66-voorman voor ogen heeft. Trekpop Halbers gewoon tegen de rechterlijke macht laten ingaan is toch best prima? Het kabinetsbeleid aan de laars lappen is toch ook oké?

Om Pechtold en de gelijkgestemden van de ChristenUnie blij te maken hoeft het kinderpardon trouwens niet eens verruimd te worden. Harbers is als enige in de positie om te doen en laten wat hij wil met zijn discretionaire bevoegdheid. Die kan hij dus ook ruimer gebruiken dan dat hij nu deed.

Premier Mark Rutte heeft al snel gereageerd op het verzoek van zijn D66-collega. Hij heeft geen zin om er weer ellenlange discussies over te voeren en tracht het onderwerp af te sluiten met de volgende woorden: "Howick en Lili zijn een uniek geval met een uniek besluit."

Alle artikelen geladen. Overzicht →