Pedo Robert M. verstuurt post, behandelaars be like: ?
Binnenland

Pedo Robert M. verstuurt post, behandelaars be like: ?.

Kindermisbruiker Robert M. heeft vorig jaar blijkbaar zonder medeweten van zijn behandelaars ongestoord talloze brieven verstuurd naar media en ouders van de door hem gemaakte slachtoffers. 

Doe maar waar u zin in heeft, hoor

Wat gaat hier fout? Het simpele feit dat medewerkers van de Penitentiaire Inrichting waar het gevaar voor de samenleving negentien jaar uitzit hun werk met een korreltje zout nemen. Terwijl M. is onderworpen aan 'extra streng toezicht', heeft dat in zijn geval dus een betekenis van nul komma nul.

Hoeveel erger moet de zedendelinquent het nog maken, is de hamvraag. Is het misbruiken van 67 zeer jonge kinderen niet voldoende reden om kapotgecheckt te worden? Is er niemand die op het briljante idee komt de bezigheden van M. eens onder de loep te nemen?

Weet u wat? Laten we meer gaan controleren

In Nederland doet men niet aan voorzorgsmaatregelen. Er moet eerst iets gebeuren voordat er een lamp gaat branden in menig hersenpan. Nu het kwaad al geschied is opteert minister Sander Dekker (VVD) van Rechtsbescherming ineens voor maatregelen.

Toezicht op post, telefonisch contact en bezoek wordt daarom in de toekomst strenger gecontroleerd op afzender en inhoud. Daarnaast mogen gedetineerden alleen nog maar bellen met door de directie goedgekeurde contacten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →