Pegida gaat 'demonstreren' in Den Haag, DENK eist verbod

Pegida gaat 'demonstreren' in Den Haag, DENK eist verbod 

18 augustus 2023 - 12:12

Dat wordt dus weer gezellig. Vanavond zal Pegida - die omstreden anti-islambeweging - voor de Turkse ambassade in Den Haag gaan 'demonstreren', lees: net zoals ze in Zweden doen waarschijnlijk een aantal korans in de fik steken - en daar zijn ze bij DENK verrassend genoeg niet zo blij mee. 

Even voor de goede orde: je bent niet helemaal lekker als je boeken - of dat nou de koran, de bijbel, het nieuwste boek van Leon de Winter of Harry Potter is - eerst gaat kopen om ze vervolgens in het openbaar in brand te steken. Dat is niet helemaal normaal en ook niet waar boeken voor bedoeld zijn, zullen we maar zeggen.

Hoe dan ook. DENK - en enkele moslimorganisaties - zijn niet zo blij met het in vuur en vlam zetten van de koran en hebben bij burgemeester Jan van Zanen het verzoek neergelegd voor een verbod op deze "dreigende haatactie".

De Haagse burgervader laat echter weten dat dit niet gaat. Ook hij vindt dit pure provocatie van de heren en dames van Pegida, maar laat weten dat hij als burgemeester de wettelijke taak heeft "om het grondwettelijk vastgelegde recht op vrije meningsuiting en demonstratie zoveel als mogelijk te faciliteren. De Nederlandse wetgeving biedt mij op dit moment dus geen ruimte om dit te verbieden."

Dat wordt dus feest. Justitieminister Dilan Yeşilgöz houdt er naar eigen zeggen alvast rekening mee dat het vernietigen of verbranden van een koran tijdens protesten in Nederland kan leiden tot een verhoogde terreurdreiging, zoals in Zweden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml