De PVV zakt lekker door
Binnenland

De PVV zakt lekker door.

Waar we gisteren nog wisten te berichten dat het 15 maart een partijtje spannend wordt, lijken nieuwe peilingen erop te wijzen dat het voor de PVV toch misschien meer "it's my party and I cry if I want to" wordt. Geert zakt namelijk een beetje weg in de peilingen. 

Waar de PVV lang de grootste was, zakt de Partij van Geert nu, zeg maar, lekker door (21-25 zetels). De VVD staat nu met 24-28 zetels alleen aan kop. Er is niet onderzocht of het wegblijven van de PVV bij het feestgedruis iets met de daling te maken heeft.

De nieuwe stemmenverdeling komt van de peilingwijzer. Die gooit eigenlijk gewoon alle andere peilingen op een hoop en verbindt daar dan een voorspelling  aan. De NOS meldt over het feestje verder dat nu het CDA (18-20) en D66 (17-19) nek aan nek gaan. Schouders, knie en teen zijn respectievelijk voor Jesse (Groenlinks, 15-17), Emile (SP, 13-15) en Lodewijk (PvdA, 11-13).

Of je aan al die peilingen wat hebt, dat weten we eigenlijk ook niet zo goed. Misschien kunnen we maar beter gewoon gaan stemmen. 15 maart is het feest.

Alle artikelen geladen. Overzicht →