Peiling: PVV en VVD staan gelijk 

07 september 2016 - 07:41

Drie uur lang campagnevoeren in Zomergasten heeft premier Rutte geen windeieren gelegd: zijn VVD staat in de meest recente peiling op gelijke hoogte met de PVV van zijn blonde vriend Geert Wilders.

Uit de Peilingwijzer, gebaseerd op vier grote peilingen, blijkt dat de PVV en VVD allebei 25 tot 29 zetels krijgen. Dit wordt meer veroorzaakt door een geleidelijke daling van de PVV dan door een fikse stijging van de VVD, meldt de NOS. Ook de een-been-in-het-graf-partij van Henk Krol doet het goed: 50Plus stijgt van vier tot zeven zetels in juli naar zeven tot elf nu. 

Volgens een medewerker van een onderzoeksbureau is de PVV vermoedelijk minder populair vanwege de daling van het aantal asielaanvragen. De meeste Nederlanders liggen niet echt meer wakker van de 'vluchtelingentsunami'. 

Achter de twee grootste partijen komen het CDA met zestien tot achttien zetels, D66 met veertien tot achttien zetels en de SP met veertien tot zestien zetels. De PvdA en GroenLinks scoren beide elf tot dertien pluche plekken. Onze vrinden van Denk (trap er niet in!) staan op één zetel. De komst van Jan Roos heeft zich bij VNL niet geuit in keiharde zetels: de partij staat nog steeds op nul zetels. 

 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.