Peilingen! Baudet en Wilders stomen op
Binnenland

Peilingen! Baudet en Wilders stomen op.

Peilingen zijn waardeloos en volkomen onbetrouwbaar, dat hebben we afgelopen maart wel bij de verkiezinguitslagen kunnen zien. Toch zijn er mensen, denk aan Maurice de Hond, die hun plezier halen uit het in elkaar flansen van nietszeggende grafiekjes en zogenaamde conclusies. Sommigen, zoals De Hond, worden dan uit medelijden door Jeroen Pauw uitgenodigd om Nederland te vertellen hoeveel jaar ze al bezig zijn met grafiekjes produceren.

Ondanks dat u dus geen enkele conclusie uit peilingen kunt trekken, willen we u toch graag op de hoogte brengen van het kiezersonderzoek onder het panel van GfK online, in opdracht van EenVandaag.

Daaruit valt op te merken dat de PVV van Geert Wilders er in de afgelopen weken maar liefst zes virtuele zetels heeft bijgekregen en op 26 uitkomt. De grootste prestatie is echter op naam te schrijven van FvD met stormram Thierry Baudet. Zij mogen volgens het panel rekenen op vijf zetels.

Uitermate goed nieuws is er ook voor heel Nederland  . VVD, CDA, D66 en GroenLinks verliezen allemaal zetels. Wanneer de formatieonderhandelingen met de ChristenUnie spaak lopen zou het zo maar eens kunnen uitdraaien op nieuwe verkiezingen.

Mochten die inderdaad worden uitgeschreven, dan lijkt het er sterk op dat er keihard zal worden afgerekend met het 'partijkartel'. Wat ons betreft: hoe sneller, hoe beter.

Nieuwe verkiezingen het best voor Nederland?
NATUURLIJK, PVV op EEN
Ja, want Kuzu moet aan HET macht
Ik geef niets om Nederland, ik stem PvdA/D66/CDA/GL
Nee, ik zie graag nog 128373198320 dagen van onderhandelingen
Poll Maker
Alle artikelen geladen. Overzicht →