Pence gebruikte onveilige email en werd gehackt
Buitenland

Pence gebruikte onveilige email en werd gehackt.

Mike Pence, de huidige vicepresident van de Verenigde Staten, heeft via e-mailprovider AOL vertrouwelijke informatie verstuurd. En, niet geheel verrassend, het account van de op één belangrijkste persoon ter wereld, werd gehackt.

Dat meldt The Indianapolis Star vandaag, dat in bezit is van vertrouwelijke informatie. Pence gebruikte regelmatig zijn persoonlijke e-mailadres om staatszaken te behandelen, iets wat uit den boze is omdat de beveiliging een stuk slechter is.

Dat bleek vorig jaar zomer toen de e-mail van Pence werd overgenomen. Mailcontacten in het adresboek van Pence kregen een bericht dat hij en zijn vrouw waren gestrand op de Filipijnen en kregen het verzoek om geld naar een bepaalde rekening over te maken om de terugreis te bekostigen. Na dit incident schakelde Pence over op mail met een hogere beveiligingsgraad.

Het opmerkelijke in deze zaak is dat het juist Pence was die zijn Democratische tegenstander Hillary Clinton hard aanpakte op het gebruik van een privéserver voor haar email. Clinton erkende dat, maar de FBI concludeerde na onderzoek dat ze niets strafbaars had gedaan.

Alle artikelen geladen. Overzicht →