'Peperdure benzine nóg duurder door krapte op oliemarkt'

'Peperdure benzine nóg duurder door krapte op oliemarkt' 

13 juli 2021 - 11:25

Nou verkoop uw auto maar alvast, want rijden begint zo ondertussen onbetaalbaar te worden. En niet alleen maar door groene maatregelen van nog groenere Amsterdamse burgemeesters.

We krijgen langzaamaan een tweedeling in de samenleving: zij die rijk genoeg zijn om auto te rijden en zij die daarvoor te arm zijn (of zij die dicht genoeg bij de Belgische-/Duitse grens wonen, want daar kan het blijkbaar wel goedkoper). Laatst ging de adviesprijs voor een liter benzine al door de 1,95 euro heen, maar het einde is mogelijk nog lang niet in zicht.

Het Internationale Energie Agentschap IEA waarschuwt namelijk in een maandelijks rapport voor het volgende: "Brandstoffen zoals benzine dreigen nog sterker in prijs te gaan stijgen. De vraag naar olie neemt snel toe dankzij het economisch herstel, maar veel olieproducerende landen wachten nog met het oppompen van grotere hoeveelheden van de grondstof. De krapte op de wereldwijde oliemarkten zou het economisch herstel uiteindelijk kunnen schaden."

Dit komt allemaal omdat onlangs onderhandelingen van oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland, ook wel OPEC+ genoemd, in een patstelling eindigden. Volgens het IEA dreigt daardoor een steeds groter tekort aan olie. Dat zorgt "in potentie voor hoge brandstofprijzen die de inflatie stuwen en een kwetsbaar economisch herstel schaden."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml