'Groningers blazen kraaienmars door aardbeving-stress' 

21 juni 2018 - 11:08

De aardgaswinning in Groningen, daar moeten we het toch nog even over hebben. Zoals u weet heeft het boren in de aardgasvelden tot allerlei nadelige effecten geleid wat weer zorgde voor een volksopstand van woeste Grunningers.

Niet alleen zitten de huizen vol scheuren en zijn ze geen cent meer waard, nu blijkt ook dat het stress-level van de inwoners dusdanige hoogte heeft bereikt dat er levensgevaarlijke gezondheidsklachten optreden.

Tenminste, dat zeggen Tom Postmes en Katherine Stroebe van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). "De gezondheidssituatie is ernstig. Wij verwachten dat minimaal vijf doden per jaar te verwachten zijn. Een reële verwachting valt hoger uit."

Kortom, in de provincie Groningen vallen ze met bosjes om door stress. Maar hoezo dan? Door het boren naar gas en de daarbij ontstane schade - maar bovenal de lange periode van onduidelijkheid - heeft iedereen nu massaal last van gevoelens van onveiligheid en onzekerheid.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is dan ook de hoofdschuldige: "De schadeafhandeling lag stil. Van rijkswege zijn er voor zover ons bekend geen doelstellingen voor de veiligheid en gezondheid van bewoners geformuleerd, is er geen regie gevoerd en heeft men niet duidelijk gemaakt wie waarvoor verantwoordelijk is welke middelen er zijn om tot oplossingen te komen."

Arme Grunningers, wij steken speciaal voor jullie een kaarsje op.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie