PersCo Rutte: 'Niks is zeker, nog even geduld a.u.b.'

PersCo Rutte: 'Niks is zeker, nog even geduld a.u.b.' 

13 april 2021 - 19:41

Zoals iedereen inmiddels al vreesde zullen er de komende tijd weinig aanpassingen zijn in de huidige coronamaatregelen. Maar niet getreurd: het kabinet heeft wel degelijk een plan, zo verzekerden Mark Rutte en Hugo De Jonge ons op de persconferentie van zojuist. 

De 'eerste stap' wordt gezet zodra de derde golf van besmettingen in de ziekenhuizen voorbij is. En daarom moet u nog even geduld hebben. Desondanks is "het einde in zicht", aldus Rutte. De eerder uitgelekte datum van 21 april komt echter te vroeg. Hij noemde het 'ongelooflijk jammer' dat iedereen al plannen zat te maken nadat die datum was uitgelekt.

En omdat 21 april niet haalbaar is, wordt de nieuwe datum 28 april. Maar voordat u alsnog hoge verwachtingen krijgt: ook die datum is niet hard. Het is mogelijk, maar niet zeker. En bovenal géén belofte, snapt u dat? Toch kan de situatie volgende week compleet anders zijn: "Als we over de piek heen raken durven we meer stappen aan." 

Voor nu kunt u in elk geval uitkijken naar het 'vijf-stappenplan' van het kabinet. Nogmaals, niks is zeker:

Op 28 april verdwijnt de avondklok, gaan de terrassen en winkels open en mag u twee personen thuis ontvangen. Als de cijfers het toelaten. Vanaf 11 mei mogen we weer onbeperkt buiten sporten en naar 'doorstroomlocaties' zoals pretparken en dierentuinen gaan. Als de cijfers het toelaten. Vanaf 26 mei mag u weer binnen sporten, met z'n vieren naar een restaurant en culturele binnenactiviteiten bezoeken. Als de cijfers het toelaten. Vanaf 7 juli heeft hopelijk iedereen minstens één prik gehad en mag u naar een evenement bij een negatieve coronatest. Als de cijfers het toelaten. En tot slot kunnen we eindelijk - met inachtneming van de basisregels - weer eens normaal doen. Als de cijfers het toelaten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.