Peter vecht in de arena niet tegen maar voor de stieren

Peter vecht in de arena niet tegen maar voor de stieren 

23 juni 2023 - 10:39

Het vermoorden van dieren als sport of entertainment is natuurlijk niet echt meer van deze tijd. Maar in landen als Spanje, Portugal en Ecuador is stierenvechten nog steeds groot en populair. En daar wil de Nederlandse Peter Janssen een stokje voor steken. Regelmatig springt hij met gevaar voor eigen leven de arena in om in protest te gaan: “Ik heb zelfs op de opsporingslijst gestaan”.

Peter strijdt al tien jaar tegen het dierenleed en daarbij heeft hij al 70 stierengevechten verstoord: “Ik ben heel bekend en beroemd in Spanje, maar ook gehaat”. En dat is niet zonder risico’s. De agressieve stierenvechters zijn natuurlijk niet blij met zijn bezoekjes aan de arena: “Ik heb m’n arm gebroken en had een flinke hersenschudding. Ik heb zelfs in een Colombiaans ziekenhuis gelegen met twee agenten naast me omdat ze natuurlijk bang zijn voor de drugsmaffia”.

Tijdens de stierengevechten gaat het er vaak hard aan toe. Het vermoorden van een stier, puur als entertainment voor een show vindt Peter echt schaamteloos en niet meer van deze tijd. Gelukkig lijken zijn acties te werken: “Je ziet wel dat het steeds meer, letterlijk aan het doodbloeden is. Dat er minder mensen naartoe gaan. Dat er minder stierengevechten worden gehouden, dat steeds meer gemeentes zeggen we stoppen ermee”.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml