Picnic moet 150K aan Verstappen lappen vanwege nepMax 

25 april 2018 - 13:25

De rechtbank van Amsterdam heeft gesproken: onlinesupermarkt Picnic moet Max Verstappen 150.000 euro betalen vanwege het verspreiden van een filmpje met daarin een haast niet van de echte te onderscheiden nepMax. 

In het gewraakte Facebookfilmpje van twee jaar geleden was te zien hoe de lookalike van Max een wagen van Jumbo voorbijloopt en in een bezorgbusje van Picnic stapt. Een parodie dus op die inmiddels niet meer van de buis weg te denken Jumbo-reclames, waarvan de eerste een dag daarvoor werd gelanceerd.

Picnic = verbaasd

"Ik denk dat we een ludieke inhaker hebben gemaakt op de commercial van Jumbo", zei de directeur van Picnic destijds. Dit vindt de supermarkt nog steeds en dus heerst er verbazing over de uitspraak van meneer de rechter.

"Ons Facebookfilmpje was grappig bedoeld en alleen bestemd om personeel te motiveren. Zodra we hoorden dat Max het niet leuk vond, hebben we het filmpje diezelfde dag offline gehaald", laat Picnic in een reactie weten.

Portretrecht

Verstappen vond het echter niet zo grappig, en eiste een bedrag van liefst 350.000 euro. Ook de rechter is van mening dat het portretrecht van Verstappen zwaarder weegt dan het recht op vrije meningsuiting van Picnic, maar het vindt 150.000 euro aan vergoeding meer op zijn plaats.

De onlinesupermarkt laat het er echter niet bij zitten en gaat in hoger beroep, aangezien het zich niet kan voorstellen dat Max door de actie "een schade zou hebben geleden van zo’n groot bedrag".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie