Piemelvrouwtje verstoort opening gaybrapad
Raar

Piemelvrouwtje verstoort opening gaybrapad.

Wow, tof. Je vrijgezellenfeest in een piemelpak doorbrengen en je dan ook nog pontifcaal durven vertonen bij de opening van een gaybrapad. Sta je dan (letterlijk) voor lul?!

Nouja, eigenlijk wel ludiek. Helemaal als D66-wethouder Josephine Eliott, die het pad komt openen, zich totaal geen raad weet met de vrouw en haar uiteindelijk zelfs nog vraagt het pad samen te openen. De 'krachtige' speech van Eliott die werkelijk geen zinnig woord uitbrengt maakt de ceremonie helemaal af.

Voor wie het nog niet weet, een gekleurd zebrapad staat symbool voor de acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Het geverfde asfalt heeft er landelijk voor gezorgd dat geweld jegens LHBT'ers zo goed als uitgebannen is.

Onzin natuurlijk. Die cijfers zijn helaas nog vrijwel even hoog. Maar goed, Vlissingen kan nu in ieder geval vertellen dat het zoveel heeft gedaan voor deze groep mensen, die helaas vaak het doelwit zijn van verbaal en fysiek geweld.

De aanwezigheid van de joviale dame in plastic pak leidde overigens achteraf tot OPHEF bij de gemeente, CineCity en LHBT Netwerk Zeeland, die de eenmansactie niet bepaald konden waarderen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →