Pieter Omtzigt gaat voor politieke aardverschuiving zorgen

Pieter Omtzigt gaat voor politieke aardverschuiving zorgen 

21 augustus 2023 - 13:09

Wij willen zowel Frans Timmermans als Caroline van der Plas als Henri Bontenbal (die gozer van het CDA) de komende verkiezingen heel veel sterkte wensen. Nu Pieter Omtzigt bekend heeft gemaakt dat hij met zijn eigen partij Nieuw Sociaal Contract mee gaat doen aan de komende verkiezingsstrijd, is het voor veel partijen bij voorbaat al mission impossible geworden om een grote winst te boeken.

Dat Omtzigt toch mee gaat doen, is voor bovenstaande partijen om verschillende redenen een fikse tegenvaller. Van Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging is bekend dat zij graag had gezien dat Omtzigt zich bij haar had aangesloten. Uiteraard met de gedachte dat Omtzigt een zeer kundig Kamerlid is, maar stiekem ook om er op die manier zeker van te zijn dat hij haar niet kon beconcurreren met een eigen partij. Een typisch gevalletje van: keep your friends close, but your enemies closer. Al is bekend dat Van Der Plas en Omtzigt prima door één deur kunnen. Toch zal Caroline met angst en beven de volgende peilingen tegemoet zien. Wij verwachten dat Omtzigt groter wordt dan BBB.

Voor Frans Timmermans is het ook een hard gelach. De Eurocommissaris komt vanuit zijn ivoren toren in Brussel over om de nieuwe partijcombinatie PvdA-GroenLinks te gaan leiden en zijn ambitie is duidelijk: hij wil het torentje in. Voor minder doet hij het niet. Tomeloze zelfoverschatting natuurlijk, maar goed, een mens mag dromen. Dat hij er met Omtzigt er een concurrent bij heeft gekregen is in Frans zijn ogen misschien geen probleem (die man is zo wereldvreemd, die denkt waarschijnlijk dat Omtzigt geen partij voor hem is), maar dat is het natuurlijk wel. Het volk heeft namelijk niks met de decadente Timmermans die zijn zakken vult met wachtgeld en de afgelopen jaren alleen zichtbaar was als Europese Klimaatpaus. Omtzigt daarentegen is de man van het volk. Wij verwachten dat Omtzigt PvdA-GroenLinks gaat verpulveren.

En dan hebben we nog onze Henri Bontenbal. De absolute nobody van Den Haag moet het CDA uit het slop trekken. Dat is al een onmogelijke taak zonder Omtzigt als tegenstander, laat staan met. Het probleem van het CDA is dat het enorm aan hen kleeft dat zij Omtzigt hebben weggepest. Volgens partijleden was hij maar lastig, een drammer en een autist. Na een onderlinge verkiezingsstrijd met Hugo de Jonge werd hij kaltgestellt, Wopke werd uiteindelijk gekozen als de grote baas, Omtzigt had geen zin in het onderlinge gekonkel van de zogenaamde christelijke fatsoensrakkers en vertrok. De kiezer is dit natuurlijk allemaal niet vergeten. Onze verwachting is dat van het CDA nu helemaal niks meer overblijft.

Maar ook voor de VVD en D66 zal Omtzigt een concurrent zijn. Deze partijen zijn via Henk Kamp en Alexander Pechtold dan ook al een lastercampagne tegen Omtzigt begonnen. Het geeft maar aan dat het ze daar ook al dun door de broek loopt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.