Pieterburen: 'Zeehondenpups verstoord door aaien, stenen en selfies'

Pieterburen: 'Zeehondenpups verstoord door aaien, stenen en selfies' 

22 juni 2023 - 14:59

De mensch was altijd al een verschrikkelijk wezen, maar de mensch anno 2023 is erger dan het ergste kwaad. We slopen de planeet, vervuilen Moeder Natuur, roeien het dierenrijk uit en de diertjes die er nog wel zijn en een hoog aaibaarheid-gehalte hebben vinden wij 'schattig'.

Neem de zeehondjes (schattig!), en dan vooral de zeehondenpups (nog schattiger!!!). Zeehondencentrum Pieterburen luidt de noodklok om het grote aantal verstoorde zeehondenpups dat het centrum de afgelopen weken heeft moeten opvangen. De reden van de verstoring? Mensen maken selfies met de dieren, aaien ze of gooien stenen. Ook laten ze hun huisdier in de buurt van zeehonden komen.

In korte tijd heeft Pieterburen naar eigen zeggen 33 zeehondenpups opgevangen, waarvan tien door acties van mensen in de opvang terechtkwamen. Zo noemt het centrum twee voorbeelden van pups die in de armen van kinderen werden geplaatst voor een foto. "Een groot risico voor zowel mens als dier", aldus Pieterburen. Zeehonden kunnen bijten (deden ze dat maar, red.).

Ook de gemeente Vlieland roept mensen op afstand te houden van zeehonden. De moeder van de zeehondenpup kan het dier tot wel 8 uur alleen laten. Dit is normaal en betekent niet dat er iets aan de hand is (voor alle domme figuren op de wereld: een zeehond is geen mens). Als mensen de zeehondenpup verstoren komt de moeder niet meer terug. De pup blijft hierdoor alleen achter en moet worden opgevangen om te voorkomen dat het mogelijk overlijdt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml