Piloot: 'Hier komen onze slachtoffers'
Buitenland

Piloot: 'Hier komen onze slachtoffers'.

Een piloot van de Thaise luchtvaartmaatschappij Nok Air heeft opschudding veroorzaakt door een foto in een groepschat te zetten, waarop oud-premier Yingluck Shinawatra en haar zoontje het vliegtuig instappen, met daarbij de omschrijving: "Hier komen onze slachtoffers".

Een andere piloot, die ook in de groepschat zit, antwoordde: "Misschien moet er een 'CFIT' worden geregeld." CFIT staat voor Controlled Flight Into Terrain. Dat systeem beschrijft een scenario voor wanneer een piloot het toestel wil laten neerstorten. Het nieuws kwam aan het licht doordat één deelnemer uit de chat een screenshot maakte, zo meldt CNN.

Excuses

De piloot die het bericht stuurde wordt momenteel onderzocht. Nok Air heeft excuses aangeboden aan Shinawatra in een brief: "Nok Air wil graag haar excuses aanbieden aan mevrouw Shinawatra. Middels deze brief willen wij onze oprechte vastberadenheid uitstralen om een negatieve houding ten opzichte van onze reizigers af te keuren." De oud-premier reageerde via Facebook: "Hopelijk is dit een incident en zal dit in de toekomst niet weer gebeuren. Zowel met mij als met andere reizigers. Ook met het oog op professionaliteit, vertrouwen en de normen en waarden van de organisatie."

Alle artikelen geladen. Overzicht →