Piloten Air France met elkaar op de vuist tijdens vlucht

Piloten Air France met elkaar op de vuist tijdens vlucht 

29 augustus 2022 - 14:02

Ja héél veilig, dat vliegen. Twee piloten van Air France vonden het nodig om tijdens een vlucht vanuit Genève naar Parijs na 'een heftige woordenwisseling' elkaar in de haren te vliegen. De vechtpartij bleef zonder gevolgen, want het vliegtuig kon 'gewoon' landen, wel zijn de piloten voorlopig geschorst.

Volgens de officiële verklaring van de Franse maatschappij was er sprake van een verhitte discussie waarna er "ongepaste gebaren werden uitgewisseld", maar de Franse krant La Tribune schrijft over fysiek geweld. Volgens de krant ontstond er een woordenwisseling toen het vliegtuig aan het klimmen was na het vertrek uit Genève. Aanleiding was dat de copiloot weigerde een bevel op te volgen. De twee mannen grepen elkaar daarop bij de kraag.

"De betrokken piloten zijn momenteel geschorst om te vliegen en in afwachting van een beslissing van het management over hoe om te gaan met de gebeurtenissen", aldus de maatschappij. "Het incident was snel voorbij zonder invloed op het verloop of de veiligheid van de vlucht, die normaal werd voortgezet."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml