'Plan voor aanslag op vaccinatielocatie was maar een grapje joh'

'Plan voor aanslag op vaccinatielocatie was maar een grapje joh' 

28 juni 2021 - 13:07

Ja echt een goede grap en zo lusten wij er nog wel een paar. Een 38-jarige man (ene Ralph K.) die vastzit op verdenking van het plannen van een aanslag met een vuurwerkbom op een vaccinatielocatie in het oude gemeentehuis in Den Helder, geeft aan dat hij het allemaal niet zo serieus bedoelde. 

De appjes die hij in dit verband stuurde, moeten namelijk gezien worden als onderdeel van een uit de hand gelopen grap, betoogde zijn advocaat vandaag op een tussentijdse zitting in de strafzaak voor de rechtbank in Haarlem.

Zo grappig vindt het OM het echter allemaal niet: het verzamelen van inlichtingen over de beveiliging van het pand, het vragen om drie portofoons en zeggen te denken aan een combinatie van zwaar vuurwerk, een baksteen en benzine. Ook zou hij geschreven hebben: "Die vaccinatiestraat gaat gewoon in de fik" en dat hij geld inzamelt voor "een verzetsactie". 

Klinkt allemaal vrij heftig maar valt wel mee joh: Volgens Ralph en zijn advocaat waren de portofoons bedoeld voor "een speurtocht met kinderen" en het geld inzamelen was ten bate van een "vreedzame spandoekactie". Getuigen zouden dit kunnen bevestigen. 

De rechtbank beslist morgen of de beste man langer moet blijven vastzitten. Op 20 september is de volgende tussentijdse zitting in de zaak, op 1 oktober zal de rechtbank inhoudelijk afdoen, weet het ANP te melden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml