Plasterk: Timmermans te lui om te werken
Binnenland

Plasterk: Timmermans te lui om te werken.

Ome Roon Plasterk zal na maart niet terugkeren in de Tweede Kamer en daarom hangt hij in een interview in de Volkskrant (premium-klikje) even lekker de vuile was buiten. Vooral Frans Timmermans krijgt het flink voor zijn kiezen.

Volgens Plasterk heeft Frans Timmermans een half jaar niets gedaan, omdat hij per se iets wilde doen op Buitenlandse Zaken. Toen de PvdA in 2010 in de oppositie terechtkwam wilde Frans per se de buitenland portefeuille, maar dat is heel ongebruikelijk als je net staatssecretaris van Europese Zaken bent geweest.

"Maar Timmermans heeft net zo lang zijn adem ingehouden totdat hij dat woordvoerderschap had. Hij zei: 'Nou, dan doe ik gewoon niks.' Echt, die heeft een half jaar niks gedaan. Ik vond het een rare vertoning. Iedereen was bezig. De één met platvisserij en de ander met weet ik wat voor portefeuille. Maar Timmermans zei: 'Ik hoor het wel als ik wat kan doen met Buitenlandse Zaken.' Uiteindelijk heeft hij dat woordvoerderschap gekregen", aldus Plasterk. Timmermans heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →