Plottwist: Bestuur Dierenpartij stapt op, Ouwehand toch lijsttrekker

Plottwist: Bestuur Dierenpartij stapt op, Ouwehand toch lijsttrekker 

13 september 2023 - 13:41

Kent u die grap van dat partijbestuur dat een te kritische partijleider wilde passeren door haar te beschuldigen van integriteitsschendingen? Nou, dat bestuur had niet zo op alle ophef gerekend en daarom stapt het maar op.

En dat is niet alles. Het partijbestuur van de Partij voor de Dieren draagt Esther Ouwehand alsnog voor als kandidaat-lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen. LOL. De beslissing om dat niet te doen, deed een spreekwoordelijke bom ontploffen binnen de partij. Een groot deel van de PvdD'ers die actief zijn in gemeenten en provincies schaarde zich achter haar en eiste het vertrek van het partijbestuur.

Ook de meeste Tweede Kamerleden van de partij spraken steun uit voor hun fractieleider. Alleen Leonie Vestering gaf dinsdag aan te stoppen als Kamerlid voor de PvdD, vanwege het conflict in haar partij. "Uitsluitend vanwege die ophef" binnen de partij, heeft het partijbestuur nu besloten Ouwehand toch weer voor te dragen. Het zal morgen de beoogde kandidatenlijst bekendmaken en maakt daarna plaats voor een nog te vormen interim-bestuur.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml