Ploumen kapt als leider PvdA, verlaat ook Tweede Kamer

Ploumen kapt als leider PvdA, verlaat ook Tweede Kamer 

12 april 2022 - 11:24

Lilianne Ploumen stopt per direct als leider van de PvdA. Ze geeft ook haar Kamerzetel op, laat ze in een verklaring weten. Ze heeft er geen zin meer inĀ zegt "dat het leiderschap van de partij niet goed bij mij past en ik daarmee niet de ideale leider van onze partij ben".

Het zit de PvdA allemaal niet mee. Ploumen volgde begin vorig jaar Lodewijk Asscher op, die opstapte vanwege zijn rol in de affaire met de kinderopvangtoeslag. Ze schrijft dat het als partijleider "belangrijk is om leidend en opinie-vormend te zijn op alle onderwerpen. Om niet alleen een leider te zijn die Den Haag kan openbreken voor wat er leeft in ons land en in de wereld, maar ook een die bedreven is in het debat in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. Ik vind dat ik dat niet goed genoeg kan waarmaken, en daarom treed ik terug".

Ploumen stapt ook op als Tweede Kamerlid omdat ze geen de fractie en haar opvolger niet "in de weg wil lopen. Ik word niet het orakel uit Slotervaart maar blijf wat ik al die jaren was, een betrokken partijlid".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml