Ploumen sip over TTIP
Binnenland

Ploumen sip over TTIP.

Minister Ploumen ziet de onderhandelingen over vrijhandelsverdrag TTIP somber in. Ze zegt dat de onderhandelingen de afgelopen maanden stroever zijn gaan lopen en dat de bal nu bij de VS ligt.

Aan de NOS laat ze weten dat er aan de overkant van de oceaan te weinig stappen worden gezet. Europa heeft eisen gesteld op het gebied van voedselveiligheid en groen en sociaal beleid. TTIP mag de voedselveiligheid bijvoorbeeld niet verzwakken. 

"Zonder concessies van de Amerikanen zie ik het niet gebeuren", aldus Ploumen. De PvdA-politica vindt het van groot belang dat ook het klimaat deel wordt van de internationale handelspolitiek. Volgens haar dringt de tijd met de Amerikaanse verkiezingen in november in zicht, want de volgende onderhandelingsronde voor TTIP staat in oktober gepland.

Mislukt

 

Eerder zei de Duitse minister van Economische Zaken dat de onderhandelingen over TTIP mislukt zijn. Volgens de Europese Commissie is hier niets van waar. De Commissie publiceert zoveel mogelijk documenten over TTIP hier in een poging transparanter te zijn. 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →