Poetin: 'Amerikanen bedenken Russische dreiging zelf'
Buitenland

Poetin: 'Amerikanen bedenken Russische dreiging zelf'.

Amerika en Rusland blijven maar bekvechten. Deze keer gaat het over de gelekte e-mails van Hillary Clinton, die volgens de top van de Democratische Partij door Russische hackers en spionnen boven water zijn gekomen. Poetin : "Het is makkelijker om Rusland aan te wijzen dan hun eigen binnenlandse problemen op te lossen."

Dagelijks lekt er een e-mail uit Hillary Clintons 'geheime e-mailbox', die tot nieuwe onthullingen en ophef-spektakel leidt. Ook al gebruikte presidentskandidaat Clinton een eigen, beschermde server waar veel kritiek op was, de e-mails worden door hacking langzamerhand toch openbaar gemaakt. Amerikaanse media schrijven dat 'alles erop wijst dat deze cybercriminelen handelen in opdracht van het Kremlin'. Het account van Clintons campagneleider John Podesta zou door hen zijn gehackt om zo de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden.

Poetin weet van niks

Poetin ontkent alles door te zeggen dat de Amerikanen de Russische dreiging zelf hebben bedacht, schrijft het AD. "Dat levert defensiebedrijven in de VS veel geld op. Er is geen enkel bewijs." Hij noemde daarnaast ook het feit dat zijn regering niet zo'n grote propaganda-wereld heeft als de Amerikaanse. Hillary zou volgens de Russische president - én Donald Trump gebruikt dit argument natuurlijk ook - met deze list proberen meer kans te maken.

De aap uit de mouw

Nota bene VICE ontdekt dat de accounthack van John Podesta door collectief 'Fancy Bear', wat herleid kan worden naar de Russische regering. Podesta kreeg een alarmerende e-mail van Google, die eigenlijk was opgezet door de sluwe groep cyberfanaten. Hij klikte nietsvermoedend op de e-mail en gaf hen daarmee toegang tot zijn account.

Alle artikelen geladen. Overzicht →