Poetin dreigt met nucleaire raketten op Europa
Buitenland

Poetin dreigt met nucleaire raketten op Europa.

Onze Russische oom Vladimir heeft gisteren tijdens een onderonsje met de Italiaanse premier Conte hinderlijk Kim Jong-un gedrag vertoond. Hij dreigt met het kapot nuken van Europese landen wanneer zij in de toekomst mogelijk gaan fungeren als kernwapen-warenhuis voor Trump en zijn waanideeën.

Want Trump is voornemens het INF-kernwapenverdrag, dat stamt uit 1987 en een verbod inhoudt van de ontwikkeling, productie en plaatsing van middellandse afstandraketten, eenzijdig op te zullen zeggen. 

Wanneer de Amerikaanse president dat verdrag inderdaad van tafel veegt, moet er worden besloten wat er gaat gebeuren met de raketten zodra deze beschikbaar zijn. "Als zij (VS) ze aan Europa leveren, dan zullen we dat moeten beantwoorden. Europese landen die toestemmen met plaatsing moeten begrijpen dat ze het risico nemen van een tegenaanval.", aldus Poetin, die er met zijn pet niet bijkan waarom zijn Amerikaanse collega de veiligheid van Europa te grabbel gooit.

Van u wordt dus verwacht dat u "het begrijpt" wanneer Moskou alvast wat raketten installeert die ieder moment afgeschoten kunnen worden. Russen die raketten afschieten, we beginnen nóg te rillen wanneer de MH17-beelden op ons netvlies verschijnen. Of was het toch Oekraïne? Daarover gesproken: hoe zit het met die onderste steen, Mark?

Goed nieuws is dat Poetin en Trump elkaar op korte termijn in de Franse hoofdstad Parijs ontmoeten. Zo kan een catastrofe wellicht nog worden voorkomen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →