Poetin, jij onnozelaar, laat die Oekraïners toch met rust

Poetin, jij onnozelaar, laat die Oekraïners toch met rust 

31 januari 2022 - 12:31

De kwestie Oekraïne. Wat denkt een gewone burger zoals ik ervan? Nou, ik denk: Poetin, jij onnozelaar, laat die Oekraïners toch met rust. Het zijn brave, simpele mensen met te weinig tanden in hun mond, overal wratten, en stinkend van achter hun oren tot aan de onderkant van hun voetzolen. Ze vervoeren kreupelhout met paard en kar, en op hun gloeiende kachels zetten ze de ketel pap, die ze later uit een houten mok naar binnen smikkelen met een lepel die al negen generaties meegaat.

Oekraïne is sowieso een prachtig land. Het grenst aan de fantastische Zwarte Zee, er zijn vele meren en bosrijke gebieden, vaak is de hemel er staalblauw, verschillende diersoorten leven er in het wild, zoals de moswolf, de schorsvos, en de groene fluthagedis. En zo’n uniek land zou Poetin willen binnenvallen? Een ware schande. Eer is het zover is, zijn er wel diplomatieke onderhandelingen betreffende een niet-militaire oplossing van de situatie. Daartoe reizen staatshoofden, ministers van buitenlandse zaken, ambassadeurs, generaals, en spionnen heen en weder, gaan aan welgevulde tafels zitten, en met de hulp van tolken zeiken ze tegen elkaar aan, geloven niet in elkaars onzin, wuiven argumenten weg, voelen zich onbevredigd over hoe de gesprekken zijn verlopen, en voor ze bezopen naar bed gaan bestellen ze een prostituée. Wat voor de duizendste keer opvalt is dat al deze onderhandelende hotemetoten voor ongeveer vijfennegentig procent mannen zijn. Oké, de baas van Europa, is een vrouw, Ursula von der Leyen, en een geweldige vrouw bovendien, maar Poetin vertikt het om rechtstreeks met haar te praten, omdat Poetin een seksistische machist is, die nog liever zou praten met een kapstok dan met een vrouw.

Maar veronderstel dat al het heen-en-weer gebazel nergens toe leidt, en dat de wapens zullen spreken. Dan krijg je als tegenover elkaar staande partijen: Rusland versus Europa. Wij behoren tot Europa. Zullen wij last krijgen van de oorlog? Ik meen van wel. Ten eerste, Rusland zal geen gram gas meer willen leveren aan Europa, en wij zullen moeten douchen met ijskoud water, drie truien over elkaar aantrekken, en kant-en-klare maaltijden moeten kopen want onze gasbekkens leveren geen energie meer. Ten tweede, onze jongeren zullen opgeroepen worden om te dienen in het leger, en hopelijk worden daarbij de meisjes niet over het hoofd gezien. Een meisje kan toch evengoed een AK47 bedienen als een jongen, kan toch evengoed een tank besturen als een jongen, kan toch evengoed als een jongen de vijand in een hinderlaag laten open en hem onverhoeds afmaken met een paar bajonetstoten? Ten derde, er is de mogelijkheid dat de Russen veld winnen en verschillende landen in Europa gaan bezetten, ondermeer Nederland en België.

Zoals in alle vorige oorlogen zullen er collaborateurs en verzetsstrijders zijn. Ikzelf zal behoren tot de verzetsstrijders. Om daadwerkelijk fysiek te vechten ben ik te oud, maar ik zal een anonieme roman schrijven, waarin ik de lof zing van Oekraïne en andere westerse landen, en waarin ik tevens Rusland zal afbranden tot op het bot. Zo zal ik opmerken dat alle Russische mannen een kleine penis hebben, en alle Russische vrouwen een vagina waarin mieren en andere schadelijkje beestjes rondkruipen. De Russen zullen me dat niet in dank afnemen, maar ja, ze weten nie wie ik ben en zullen de identiteit van de anonieme auteur nooit achterhalen. Misschien zal m’n roman Poetin wel op andere gedachten brengen, en hem doen besluiten dat hij maar beter geen oorlog kan voeren, mede omwille van de offensieve romans die erover verschijnen. En zo draagt de cultuur eventueel bij tot de wereldvrede.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.