Poetin legt uit: 'Oorlog Oekraïne is jullie schuld'

Poetin legt uit: 'Oorlog Oekraïne is jullie schuld' 

21 februari 2023 - 11:29

Iedereen denkt altijd maar dat Rusland de grote agressor is, maar dat zien wij in het Westen he-le-maal verkeerd. Alle ellende in Oekraïne is onze schuld, heeft president Poetin in een toespraak aan het Russische 'parlement' uitgelegd.

Volgens Poetin had hij geen andere keuze dan het buurland binnen te vallen, omdat de 'nazi's van Kiev' met militaire hulp van het Westen een offensief in de oostelijker Donbas-regio (nee, die regio is niet 'bezet', maar had zich vrijgevochten) aan het voorbereiden was. Rusland wilde zo graag een dialoog om op gelijke voet te spreken over de veiligheidsarchitectuur in Europa, maar veiligheidsgaranties werden geweigerd en dan vraag je er ook om hè?

"Achter onze ruggen werd een heel ander scenario voorbereid", aldus Poetin, doelend op de wereldwijde hegemonie die de VS en hun bondgenoten zouden nastreven. De oorlog in Oekraïne is daarom volgens hem de schuld van het Westen.

Maar waarom zouden 'wij' in het Westen dat willen? Ook daar heeft meneer een antwoord op: om de aandacht af te leiden van allerlei sociale problemen die hier spelen. Eer, vertrouwen en fatsoen bestaan niet in het Westen, maar pedofilie en het homohuwelijk is de norm. Volgens Poetin is een huwelijk alleen bedoeld voor man en vrouw en Moedertje Rusland zorgt daar wel voor.

Juist. De "speciale militaire operatie" in Oekraïne, zoals Moskou de oorlog noemt, begon bijna een jaar geleden. Rusland zal zijn offensief systematisch voortzetten. Triest.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml