Poetin over Democraten: 'slechte verliezers'
Buitenland

Poetin over Democraten: 'slechte verliezers'.

De Russische president Vladimir Poetin gaat er vanuit dat de relatie tussen Rusland en de Verenigde Staten op korte termijn zal verbeteren zodra Donald Trump het Witte Huis betrekt. Op zijn jaarlijkse perspraatje had Poetin daarnaast geen goed woord over voor de Democraten, die hij bestempelde als 'slechte verliezers'.

De Rus is lovend over Trump en heeft naar eigen zeggen continu geloofd in het feit dat hij de Amerikaanse verkiezingen zou winnen: "Trump voelde de stemming onder het volk precies aan en ging door tot het einde, zelfs toen niemand meer in hem geloofde. Behalve jullie en ik." Poetin gaf volgens The Huffington Post aan heel graag naar de VS te komen, wanneer Trump hem uitnodigt.

Over de Democraten zei hij: "Die zijn vergeten wat hun naam betekent en misbruiken 'schaamteloos' hun positie als regerende partij om de publieke opinie te beïnvloeden. Belangrijke figuren uit de Amerikaanse geschiedenis die tot de Democratische partij behoorden zouden zich in hun graf omdraaien. Roosevelt zeker."

Alle artikelen geladen. Overzicht →