Poetin: 'Wij houden ons keurig aan klimaatverplichtingen'

Poetin: 'Wij houden ons keurig aan klimaatverplichtingen' 

16 juni 2023 - 14:25

LOL. In Oekraïne wordt het ene na het andere huis door Rusland kapot geschoten en Poetin vuurt constant allerlei raketten af richting dat land, maar de Russen houden volgens de president keurig aan de verplichtingen om Moeder Natuur te redden.

"We lopen zelfs voor op schema", zei de Russische leider volgens persbureau TASS. Hij deed die uitspraak tijdens een ontmoeting met de leider van de Verenigde Arabische Emiraten (nog zo'n ecologisch paradijs), waar de komende klimaattop COP28 wordt gehouden.

VAE-president Mohammed bin Zayed al-Nahyan trof Poetin tijdens de economische conferentie SPIEF in het Russische Sint-Petersburg. Ze bezochten volgens TASS samen een stand over de klimaattop. Poetin zei dat zijn land allerlei klimaatwetten heeft aangenomen, terwijl veel andere landen volgens hem juist nalatig zijn.

Waarnemers zijn desondanks kritisch over die klimaatwetgeving. De onafhankelijke denktank Climate Action Tracker (CAT) omschreef het Russische beleid afgelopen november als "zeer ontoereikend". Een klimaatwet uit 2021 was ernstig afgezwakt, aldus de CAT. "Als alle landen de Russische aanpak zouden volgen, zou de opwarming van de aarde kunnen uitkomen op tussen de 3 en 4 graden Celsius."

Maar dat is vast verkeerd begrepen, natuurlijk!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml