Pokémon Go is GEVAARLIJK
Tech

Pokémon Go is GEVAARLIJK.

De Amsterdamse politie waarschuwt voor ongelukken en overlast van het spelletje Pokémon Go, waarvan de app binnenkort ook in Nederland uitkomt. In Australië en Amerika worden politiebureau's overspoeld door mensen die een Pokémon willen vangen die in het bureau geplaatst is.

Bij het spelletje zijn de te vangen Pokémons afhankelijk van de gps-coördinaten van de gebruiker, die blijkbaar regelmatig naar het bureau leiden. Het gilde uit Amsterdam-Noord roept mensen daarom alvast op om rekening te houden met de gebruikelijke gang van zaken. "Verreweg de meeste mensen komen naar het politiebureau met een hulpvraag. Wij willen deze mensen helpen en graag zo goed mogelijk zonder afleiding", schrijven de agenten op Facebook

Toch blijkt het spel de politie ook een handje te helpen. Vanochtend kwam een 19-jarig Amerikaans meisje in het nieuws dat tijdens haar jacht op een 'Water-Pokémon' een lijk in de rivier aantrof.

Game over

De politie, die zich overigens aangeeft goed te kunnen vinden in de slogan 'Gotta catch 'em all', waarschuwt ook voor ongevallen. Volgens de Hermandad zijn er "al diverse ongelukken gebeurd door mensen die zo met het spel bezig waren dat ze niet keken bij het oversteken".

De Engelse Metro verzamelde meldingen van mensen die zich al de vernieling in speelde. Zo belandde iemand op de Eerste Hulp nadat hij in een greppel viel en een botje in zijn voet brak. Een andere gamer werd zo enthousiast van een Weedle-Pokémon dat hij zijn hoofd dusdanig hard ramde dat hij een week plat ligt. Weer een andere gamefanaat donderde in het water bij het vangen van een Raticate. Wees gewaarschuwd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →