Pokémon GO + Midden-Oosten = paniek
Entertainment

Pokémon GO + Midden-Oosten = paniek.

De absurde rage van het 100% haram-spel Pokémon GO veroorzaakt onrust in het anders zo serene Midden-Oosten.

Dit is lachen

De Iraakse cabaretier - ja heus, ze bestaan - Ahmed al-Basheer maakte een grap over IS in de context van het spel. "Ik stel u allen voor aan Abu Pikachu al-Bagdhadi en Jigglypuff met een hoofddoek." Om te gieren.

De Qatarese zakenman Adel Bin Ali deed ook een hi-la-ri-sche duit in het Pokézakje. "Turkse coup? De Turkse generaals bestormden Erdogans paleis om Pokémons te zoeken", aldus de grapjurk op Twitter, schrijft Al Jazeera.

Nee, dit is bloedserieus!

De Egyptische overheid daarentegen heeft de ware aard van Pokémon GO geopenbaard: een internationaal spionagemiddel! Het spelletje is volgens een hooggeplaatste official "een vernuftige en verachtelijke app die onze gemeenschap op een onschuldige manier wil infiltreren".

Deze man riep in het parlement zelfs op de app te Erdobannen nabij overheidsgebouwen. In Saudi-Arabië was men er al eerder over uit dat Pokémon niet te vertrouwen zijn. "Op de meeste kaarten staan zespuntige sterren, een symbool van het internationale Zionisme en de staat Israël." Dat u het maar weet.

Alle artikelen geladen. Overzicht →